Kako da izaberete kumu

author

Kada birate kumu za vaš veliki dan, važno je da vaš izbor ne bude zasnovan samo na tome ko vam je najbliži, već i na tome ko će najbolje vršiti dužnosti kume. Mnogi faktori će uticati na vašu odluku, i neki od njih mogu izazvati probleme o kojima ne želite ni da razmišljate. Prijatelji, buduća porodica i već postojeća porodica svi žele da budu tu sa vama.

1. Ne rešavate zadatak iz matematike

Koga god da izaberete da vam bude kuma, to ne bi trebalo da bude rešenje neke teško rešivog računanja. Vaša svadba bi trebalo da bude sačinjena od onih najbližih vama; onih bez kojih ne biste mogli da zamislite vaše venčanje. Bilo da je to vaša najbolja drugarica, vaša sestra ili neko drugi blizak vama, kada izaberete kumu, trebalo bi da to bude neko koga želite da bude uz vas i pomaže vam tokom priprema. Vaša kuma bi trebalo da bude neko ko vas podržava i uveseljava.

2. Imate adute

Sve dok ne morate da izaberete nekog od članova porodice pre nego prijatelja, tako nećete da brinete da ćete morati da birate onog ko vam je bliži. Opet, vaša kuma bi trebalo da bude neko ko vam je veoma blizak i sa kim imate dobar odnos. Ako je to vaša drugarica, a ne vaša sestra to je sasvim u redu. Ako mislite da morate da povredite jednog ili više prijatelja, onda izbor člana porodice može izgladiti situaciju.

3. Ne morate biti tradicionalni

Ne postoji pravilo koje kaže da morate da izaberete kumu koja bi bila ili vaša drugarica ili rođaka, vi možete izabrati i druga za tu ulogu. Takođe možete izabrati dvoje prijatelja da vam na primer jedna kuma bude u opštini, a druga u crkvi ukoliko baš ne možete da se odlučite za jednu.

4. Konačna odluka

Setite se to je vaš veliki dan i kada birate kumu treba da izaberete nekog koga vaš vi želite.

Izvor: weddingforward.com

Ostavite komentar
Pogledajte sve komentare
2017-04-07 22:31:17