Običaji iz celog sveta za koje niste čuli

author


Svaka zemlja ima svoju kulturu i običaje. Kao što je u Srbiji pucanje u jabuku, tako i druge zemlje imaju taktiku kako da dođu do mlade. Da li je u drugim zemljama lakše doći do neveste? Pogledajte!

Rusija: Neobična lokacija za slikanje
U znak poštovanja, mladenci u Moskvi na dan venčanja se slikaju na grobu neznanog junaka i polažu cveće. Nije baš tipična lokacija za fotografisanje mladenaca, ali svakako to ima veliki značaj za ovu zemlju.

obicaji-rusija

 

Turska: Zastava
Prijatelji mladoženje stavljaju tradicionalno zastavu na kuću kada je venčanje. Zavisno od mesta u Turskoj, pored zastave stavljaju i voće, povrće pa čak i ogledalo. To je znak da je ceremonija počela.

obicaji-turska
 

Venecuela: Nevesta i mladoženja  „pobegulje“
Nemojte čekati kraj ceremonije kako biste pričali sa mladom i mladoženjom – mogli bi negde nestati do tad. To je sreća u Venecueli - da mladenci odu pre nego što to bilo ko na venčanju primeti; a gost koji primeti da mladenaca nema prati ga sreća.

obicaji-venecuela

 

Vels: Mirta simbol ljubavi
Velška nevesta ne misli samo na sebe na dan venčanja, nego i na svadbu. Bidermajer u Velsu mora imati biljku koja se zove mirta, simbolizuje ljubav i sreću, a posle ceremonije mlada daje deverušama koren biljke. Verovanje kaže da kod koje deveruše procveta biljka , ona je sledeća mlada.

obicaji-vels

Izvor i foto: brides.com
Foto: phase-eight.com

Pogledajte sve komentare
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Trenutno nema komentara.