Pitanja pre planiranja venčanja

author

Planiranje venčanja može biti veoma zabavno ali ako niste sigurni šta želite vrlo brzo se može okrenuti na loše. Pitati pravo pitanje pre venčanja može pomoći vama i vašem vereniku, čak može i učvrstiti vašu ljubav jednog prema drugom. Pravo pitanje može vam pomoći da dobijete baš onakvu svadbu kakvu želite.

1. Šta ćemo sa budžetom?

Pitanje o kojem bi prvo trebalo da se dogovorite je koliki budžet planirate. Učinićete sebi ogromnu uslugu ako odlučite koliko ćete potrošiti na vaše venčanje. Ako počnete planiranje pre no što ustanovite budžet možete pasti u prevelike troškove. Možete izbeći ovaj čest problem ako najpre ustanovite visinu budžeta i tokom pravljenja planova se držite visine budžeta.

2. Koju ćemo lokaciju izabrati?

Sledeće pitanje pre nego što planiranje venčanja počne je "Gde ćemo se venčati?". Razgovarajte sa svojim verenikom gde ćete praviti svadbu, posebno ako jedno od vas ili oboje živite daleko od svoje porodice. U razmatranje uračunajte sve aspekte koji vas pogađaju od troškova putovanja, zdravlje članova porodice - da li su svi u stanju da putuju. Takođe razmotrite cene iznajmljivanja sala za venčanje u potencijalnim mestima vašeg venčanja.

3. Koliku ćemo svadbu da pravimo?

Kada razgovarate sa verenikom pre priprema za venčanje trebalo bi da se dogovorite da li ćete imati veliko ili malo venčanje? Broj zvanica na vašem venčanju zavisi i od visine budžeta namenjenog za svadbu, više zvanica više košta. Trebalo bi zajedno da odlučujete o spisku gostiju bilo da pozivate samo najbliže prijatelje bilo da pozivate sve koje poznajete uključujući i šetača psa i prodavca novina. Važno je da razjasnite veličinu venčanja od početka, stalne promene u listi gostiju mogu stvarati neprilike koje vam ne trebaju.

4. Koji datum ćemo izabrati?

Važno je usaglasiti se i oko datuma celog događaja. Mesec koji odaberete može značajno uticati na cene svega što vam je potrebno: od dekorativnog cveća do cena za iznajmljivanje sala za venčanje, pa čak i cene keteringa. Kada odlučujete o datumu proverite i kolika je cena cveća ili ako je sezona proslava može se dogoditi da sale budu previše zauzete. Takođe, ako planirate venčanje u crkvi vodite računa o datumima velikih praznika i postova kada nije moguće izvršiti venčanje u crkvi.

Izvor: weddingforward.com

Ostavite komentar
Pogledajte sve komentare