Saveti za kvalitetniji rast noktiju pred venčanje

author

Između vaše veridbe i svadbe, vaše ruke će biti fotografisane više nego ikad u životu i želećete da vaši nokti izgledaju prelepo i dobro negovano na slikama tokom pokazivanja prstena ili pokazivanja bidermajera. Ako želite da vam porastu lepi nokti za vaš veliki dan, setite se:

1. Poštujte svoje nokte

Nekada smo rukama, pa i noktima radili razne prljave stvari (kopanje...) tako su nokti bili oslabljeni i bilo je nemoguće lepo ih očistiti. Danas, međutim, postoje alati kojima se rade svi ti poslovi, pa ih koristite i ne izlažite svoje nokte prevelikoj prljavštini.

2. Izbegnite slabljenje noktiju

Držanje noktiju podalje od vaših usta i od dugotrajnog potapanja je dobar način da osigurate da će ostati jaki i glatki. Nsite gumene rukavice dok perete sudove da biste držali deterdžent i sva abrazivna sredstva dalje od vaših noktiju.

3. Ne zaboravite da osvežavate nokte

Održavanje noktiju čistim je dobro, ali mnogi sapuni i deterdženti oduzimaju prirodne masti koje daju lep sjaj noktima. Zato se potrudite da nokte i ruke mažete kremama namenjenim za hidriranje ruku i noktiju.

4. Budite nežni

Kada brinete o svojim noktima potrudite se da izbegnete agresivne hemikalije. Kao ni svaki drugi deo tela ni nokti na rukama ne podnose da budu nemilosrdno modifikovani. Ne budite previše grubi prilikom skraćivanja i turpijanja noktiju jer i to može izazvati infekcije i dovesti do stanjivanja noktiju i kože oko noktiju.

5. Pazite na manikir

Dok manikir izgleda kao dobar izbor za lepe nokte na dan venčanja hemikalije korišćene u ovom procesu mogu omekšati i oslabiti vaše nokte. Ako želite da imate profesionalnu negu za vaše ruke potrudite se da pronađete manikir koji koristi potpuno prirodne proizvode koji će malo verovatno da prouzrokuju oštećenja noktiju. Pokušajte da izbegnete veštačke nokte i jeftino poliranje, ove stvari mogu izazvati slabljenje noktiju i izložiti vas riziku od infekcija.

Izvor: weddingforward.com

Ostavite komentar
Pogledajte sve komentare