Svadbeni običaji koji se primenjuju u drugim zemljama

author


Škotska: Za srećan brak
U Škotskoj je poznato običaj "zacrnjenje mladenaca."  Mladenci su uhvaćeni od strane prijatelja dan pre ceremonije i moraju biti obojeni u crno (melasom, pepelom, perijem), pre nego što prođu gradom. To iz ove perspektive možda izgleda kao najveće poniženje, a u stvari je cilj da mladenci oteraju zle duhove.

obicaji-skotska

 

Švedska: Mladenci koji nisu ljubomorni
U Švedskoj, kad god mlada napusti sto, sve dame na venčanju su slobodne da ukradu poljubac od mladoženje. Švedska neguje ovaj običaj, pa tako i kada mladoženja napusti prostoriju, svi muškarci mogu da poljube mladu. Čudno, ali istinito!

obicaji-svedska

 

Vels: Lepše od dijamanata
Kada se Velšanin zaljubi i bude spreman da zaprosi svoju voljenu, urezuje njihova imena na drvenim kašikama i poklanja joj. Dekoracije kašike podrazumevaju ključ (što je ključ mladoženjinog srca) i cvetovi na kašiki (broj dece koji žele da imaju). Običaj koji se primenjuje za blagostanje novog bračnog para.

obicaji-vels

 

Indija: Nevestina sreća
U Indiji se veruje, da ako je nevesta rođena u nepogodnom periodu astrološke sfere, ona neće imati sreće u braku. Kako bi to nestalo, ona se udaje za drvo koje se kasnije iseče, da bi je pratila sreća. Za žene koje žele da budu srećne u braku se primenjuje ovaj običaj.

obicaji-indija

 

Izvor i foto: brides.com
Foto: blog.odiliabridal.es

Pogledajte sve komentare
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Trenutno nema komentara.