Trendovi ulepšavanja koje treba izbegavati za dan venčanja

author


Svi smo čuli iste savete od stručnjaka i iskusnih nevesti u prošlosti, "Izgledajte kao najbolja verzija sebe na dan venčanja", a razlog tome je: Dan kada kažete "DA" nije dan za koji treba isprobavati da li vam frizura i šminka izgledaju dobro ili ne i da li će dobro izgledati na slikama. Prikazujemo vam nekoliko stilova/trendova koje je bolje ostaviti za bilo koji drugi dan, osim dana venčanja.
 

Lude boje
Kelly Osbourne i Nicole Richie izgledaju cool sa kosom boje lavande, ali ako ste već ljubitelj šarenih boja kose, vaš veliki dan verovatno nije najbolje vreme za testiranja ove vrste. "Vaša kosa ne bi trebalo da odiše bilo kakvim posebnim trendom ili sezonskom modom na dan venčanja", kaže frizerka slavnih Rita Hazan, vlasnik Rita Hazan salona u Nju Jorku. Umesto toga, odlučite se pre za neku bezvremensku, univerzalniju  varijantu, a zatim posegnite za četkicom i bojom nakon što kažete "DA".

„Smoky Eyes“
Tamna dramatična senka je idealna za vaše devojačko veče ili izlazak u grad, ali na fotografijama sa venčanja može delovati preteško. "Trebalo bi da više dođe do izražaja vaša ličnost, nego vaša šminka", kaže šminkerka Sonia Kashuk, osnivač Sonia Kashuk studia lepote.

„Kardašian“ konture lica
Izvajane, naglašene jagodice „à la Kardashian“ mogu izgledati glamuroznije na Instagramu, ali nakon što se skine taj filter ili jaka svetlost blica, jedino što ćete videti je puno teške, debele šminke. Iscrtavanje linija je umetnost, pa je potrebna stručna ruka da to uradi suptilno, kaže Kashuk. I "suptilno" je ključna stvar ovde, jer gomilanje šminke samo će izgledati kao gomila šminke.

Komplikovana punđa
Glavni razlog da odbacite ideju o visokoj punđi: "Ako uvek nosite svoju kosu prema dole, nosite svoju kosu prema dole i na dan venčanja", kaže Hazan. "Nemojte to učiniti samo zato što mislite da je potrebno učiniti nešto „fensi“ za vaše venčanje. Vaše slike će izgledati najbolje kada se osećate ugodno", kaže ona.

Preterani sjaj
Svi volimo čaroliju isticanja, ali prejak sjaj na licu može upropastiti vaše venčanje iz krivih razloga. Sjaj reflektuje svetlost i može izgledati zbunjujuće na fotografijama, pogotovo ako vaše je venčanje u zatvorenom i uslovljava korišćenje blica pri fotografisanju, kaže Kashuk. Kao opšte pravilo, Kashuk preporučuje testiranje vaše šminke na rasvetu koju ćete koristiti na venčanju, da biste dobili pravi utisak o tome kako ćete izgledati.

 

Izvor: marthastewartweddings.com
Foto: Courtesy of Amy Schumer via Twitter
Autor teksta: Jennifer Tzeses

Pogledajte sve komentare
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Trenutno nema komentara.