Zašto će se vaš tata možda ponašati čudno pre venčanja

author


Venčanja su teška za naše drage tate. Ne samo da očevi tradicionalno plate račun, već plaćaju i emotivno. Za svakog tatu, dan venčanja njegove kćerke je sladak dan sa ukusom gorčine.

Racionalno gledajući, vaš tata je oduševljen vašim venčanjem. On je srećan što ste našli pravog momka, a uzbuđen je i zbog mogućnosti da dobije unuče. Emotivno, međutim, može da se oseća nesigurno, a da to i ne zna.

Normalno je da tata žali što će vas izgubiti - hipotetički rečeno. Vaše venčanje čini da se oseća kako stari. Razmislite o tome: Nekada ste vi bli ta mala devojčica koja ga drži za ruku, a sada on drži vas za ruku dok šetate do oltara da se venčate. Venčanje čini da se tata pomiri sa svojom dobi i sa tim da je stariji, takođe.

Mnogi muškarci nisu toliko dobri u tome da prihvate svoja osećanja. Posebno očevi koji su navikli da budu "stub" porodice. Dakle, očevi mogu da funkcionišu dobro, ponašaju se ovako ili onako, a ponekad deluju veoma čudno. Velikodušni očevi iznenada postaju stegnuti, gledajući svaki dinar potrošen na venčanje. Tople i brižne tate postaju daleke, čak i malo zle.

Šta možete učiniti ako ovo zvuči kao vaš tata? Razgovarajte sa njim o svojim osećanjima . Možda će vam se otvoriti, možda i neće. U svakom slučaju, nemojte se uvrediti ili uznemiriti. Na određenom nivou, on se plašio dana vašeg venčanja od kada ste se rodili. Nevesta mora biti strpljiva sa ocem dok se otac navikava na svoju novu poziciju kao čoveka broj 2 u njenom životu.

 

Izvor: brides.com
Foto: perfectcitywedding.com
Autor teksta: Allison Moir-Smith

Pogledajte sve komentare
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Trenutno nema komentara.